De beste onder de zon!

Designschermen voor terras en balkon
Start » Zonweringdoeken

Zonweringdoeken

Er zijn veel doeksoorten en kwaliteiten. Natuurlijk worden de zonweringdoeken ontwikkeld op om maximaal functioneel te zijn. Onvermijdelijk wordt bij de keuze van een doek vooral gelet op kleur en dessin. Bedenk echter dat ook de soort stof een belangrijk verschil maakt voor de sfeer en de uitstraling. De manier waarop de stof het zonlicht blokkeert of filtert bepaalt de sfeer en het comfort onder of achter uw zonnescherm of screen. Hetzelfde geldt voor de optische kwaliteiten van de stof zelf.

Voortdurend worden nieuwe dessins en kleuren ontwikkeld, om een ruime keuze te bieden die aansluit op de bestaande trends. Van hypermodern tot een klassiek en tijdloos zonweringontwerp. Er zijn honderden dessins. Om te voorkomen dat u door het bos de bomen niet meer ziet, adviseren wij u graag bij het maken van een keuze voor het meest geschikte zonweringdoek.

Goede zonneschermdoeken geven uw terras, balkon en woning niet alleen minder zonnestraling, maar ook extra uitstraling! Met hightech weefsels worden prachtige en functionele doeken van hoge kwaliteit gemaakt. Moderne doeken bieden een optimale bescherming tegen uv-straling, zijn onderhoudsvriendelijk en uiterst duurzaam.

 

Speciale doeken voor Markilux zonwering

Markilux maakt het textiel met de modernste weeftechnieken in twee basistypen: Sunsilk en Sunvas. Vervolgens worden de doeken behandeld met een speciaal voor dit doek ontwikkelde coating. Dit verlengt de levensduur door een verhoogde weerstand tegen regen, zonlicht en temperatuurschommelingen. Alle doeken voldoen aan de Oeko Tex-norm 100. Het textiel is dan ook gegarandeerd vrij van gevaarlijke kleurstoffen en chemicaliën.

 

Perfecte bescherming tegen uv-straling

De ‘beschermingsfactor’ die u kent van zonnecrèmes geldt ook voor zonweringsdoeken. Met de beschermingsfactor UPF 50+ (vijftig keer uw natuurlijke bescherming tegen ultraviolette straling) bent u ook op de zonnigste dagen veilig in de schaduw van uw zonnescherm.

Gratis persoonlijk advies

Heeft u liever contact met onze medewerker?

Gratis Offerte

Wilt u op voorhand al een prijs weten?

Sunsilk | zijdezacht met parelglans

Het oppervlak van sunsilk zonweringdoek is zo glad als zijde. Als de zon erop schijnt, ziet u een parelachtige glans over het doek. Bijna net zo stralend als de zon zelf!

Sunvas | natuurlijke uitstraling

De sunvas zonneschermdoeken met hun wat grover lijkende structuur voelen heel natuurlijk, textielachtig aan.

Perfotex | ideaal voor serres en veranda’s

Deze Sunsilk-stof met ingeweven ‘rietgaten’ is water- en luchtdoorlatend en daardoor met name goed toepasbaar boven of onder een serredak. De perfotex stof voorkomt dat er water in blijft staan en wordt ook minder warm in de zon, dankzij de slimme ventilatie. Ook leverbaar met een alu-coating die zonlicht en -warmte weerkaatst en extra water- en vuilafstotend werkt.

Perla | waterdicht weefsel tegen regen én zon

Hightech textiel, voorzien van een speciale coating en daardoor waterdicht én met UV-beschermingsfactor UPF 50+.  Doordat de coating geheel transparant is, heeft deze geen negatieve effecten op de prachtige kleuren van de Sunvas dessins.

Perla FR | vlamvertragend en waterdicht

Voor publieke ruimten die moeten voldoen aan strenge brandvoorschriften adviseren wij perla FR (Fire Retardant). Dit vlamvertragende en waterdichte scherm heeft aan de binnenkant een speciale witte coating. Overdag, als de zon schijnt, ziet men van binnen goed de schermkleur. Is het buiten donkerder dan binnen, dan zorgt perla FR voor een lichte, vriendelijke sfeer.

Vuscreen | bescherming met uitzicht

De vuscreen doeken zijn vooral bedoeld voor verticale zonwering. Het doek is van hightech-vezels voorzien van kleine aluminiumdeeltjes. Deze reflecteren het buitenlicht zodat het binnen extra koel blijft. Overdag biedt de vuscreen zonwering een goed zicht naar buiten.

Transolair | schaduw en vrij zicht naar buiten

Dit Sunvas-weefsel heeft miljoenen kleine gaatjes, waardoor het enigszins transparant is. Het laat naast licht ook lucht door zodat de lucht tussen doek en glas steeds ververst wordt. Het transolair doek is uitstekend geschikt voor verticale zonwering en serreschermen. Het geperforeerde doek beschermt tegen nieuwsgierige blikken naar binnen, terwijl u wel gewoon naar buiten kunt kijken. Gebruikt u transolair voor een ‘gewoon’ zonnescherm, dan verlaagt dit sterk het risico op vorming van waterzakken bij hevige regen.

Bastasol Zonwering & Outdoor Living

Charloisse Lagedijk 563 - 565
3084 LC Rotterdam
010 - 480 92 20
zonwering@bastasol.nl

Virtuele showroom  
Route naar onze showroom

Openingstijden

Openingstijden

 

Maandag showroom gesloten
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur
Zaterdag 10:00 - 16:00 uur
Zondag Gesloten
Buiten de openingstijden ontvangen wij u desgewenst op afspraak

 

Locatie