Unieke Romeinse fontein voor in uw tuin

Romeinse grandeur Fontein van natuursteen rechtstreeks uit Italië geïmporteerd
Start » Buitenleven » Tuin en terras » Fonteinen

Onder de handelsnaam Buon-gusto importeert Bastasol Zonwering & Outdoor Living BV exclusieve Italiaanse kwaliteitsproducten die sfeer, comfort en smaak naar Nederland brengen. In de omgeving van Rome zijn oeroude steensoorten te vinden waarmee al eeuwen lang prachtige fonteinen zijn vervaardigd. Wij importeren vanuit Italië unieke fonteinen uit Romeinse steensoorten waarmee u de grandeur van vervlogen tijden in uw eigen omgeving kunt laten herleven.

Oeroud en eerlijk natuursteen uit de omgeving van Rome vormt de basis voor prachtige tuinornamenten, beelden en fonteinen.  Marmer is de bekendste steensoort, maar peperino en travertin worden ook vaak gebruikt voor deze doeleinden.

Peperino is een gesteente van vulkanische oorsprong met donkere accenten (‘peperkorrels’), dat kan worden geslepen en gepolijst. Het was het eerste materiaal dat door de Romeinen werd gebruikt, met name voor aquaducten en metselwerk. Imposante voorbeelden zijn het Pantheon en de Via Appia Antica.

Travertin is een geelachtige kalksteen gevormd door neerslag van kalk uit warme bronnen. De onregelmatige poriën in deze steen zijn veroorzaakt door takjes en bladeren die in het bronwater verteerden. Travertin wordt vooral ten oosten van Rome in Tivoli gevonden. Het is zonder twijfel dé steen van Rome.
Het Colosseum is één van de bekende Travertin-monumenten. De meeste barokke kerken zijn versierd met deze natuursteen en Bernini gebruikte het voor zijn beeldhouwwerken.

Heeft u ook behoefte aan een vleugje Italië in uw Hollandse tuin? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een fontein gemaakt van natuursteen uit de buurt van Rome. De fonteinen die Buon-gusto importeert zijn bijzonder stijlvol. Door het gebruik van natuursteen is iedere fontein een uniek en geeft het een exclusief karakter aan uw tuin.

De medewerkers van Bastasol Zonwering & Outdoor Living BV vertellen u graag meer over fonteinen en andere ornamenten van natuursteen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Gratis persoonlijk advies

Heeft u liever contact met onze medewerker?

Gratis Offerte

Wilt u op voorhand al een prijs weten?

Bekijk hier voorbeelden van fonteinen

Klanttevredenheid

9,0
- Rotterdam
9,0
- Rotterdam
10,0
- rotterdam
9,0
- Barendrecht
9,0
- Rotterdam
9,0
Hoek van holland
8,0
- Capelle ad IJssel
10,0
- Rotterdam IJsselmonde
56 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.8/10

Bastasol Zonwering & Outdoor Living

Charloisse Lagedijk 563 - 565
3084 LC Rotterdam
010 - 480 92 20
zonwering@bastasol.nl

Virtuele showroom  
Route naar onze showroom

Openingstijden

Openingstijden

 

Maandag showroom gesloten
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur
Zaterdag 10:00 - 16:00 uur
Zondag Gesloten
Buiten de openingstijden ontvangen wij u desgewenst op afspraak

 

Locatie