Pergola zonwering voor flexibele schaduw

Pergola zonwering is een verzamelnaam voor alle zonwering op staanders, ideaal om schaduw te creëren op uw terras
[wpseo_breadcrumb]
Een pergola zonwering is een flexibele constructie waarbij het zonweringsdoek over geleiders verschoven kan worden. Door de staanders kunt u op iedere gewenste plek schaduw creëren, ook op plekken los van uw gevel. Bijvoorbeeld op het terras achter in uw tuin of op een vlonder.

Een pergola zonwering is een prachtige oplossing om een groot deel van uw terras of tuin te voorzien van bescherming tegen weer en wind. Heerlijk om comfortabel buiten te zitten, ook met grote gezelschappen. De pergola zonwering zorgt voor beschaduwing van het raam en voor extra schaduw op het terras.

 

Pergolina van Stobag

Bastasol werkt graag met de pergola zonwering van Stobag, de Pergolino genoemd.

Door de solide verankering op twee staanders is het een zeer windbestendig textieldak waaronder het goed toeven is, zowel bij zon als regen. Ook in situaties waarin de gevel weinig draagkracht biedt, is dit de ideale oplossing. Specifieke informatie over de Pergolina vindt u onder het kopje Terrasoverkapping.

 

Flexibel

Het gebruik van een pergola zonwering is heel flexibel want het doek is op verschillende momenten te stoppen. Dus u creëert nooit meer schaduw dan u nodig heeft. Het doek is waterdicht en biedt daardoor naast zonwering ook regenwering. Tevens biedt het doek UV bescherming van 90 tot 100%. De kleurkeuze is nagenoeg onbeperkt.

 

Opties

Uw pergola zonnescherm kan aangevuld worden met diverse elementen. Zo kan zonwering aan de zijkanten en aan de voorkant aangebracht worden, bijvoorbeeld screens. Ook kan het pergola zonnescherm geplaatst worden op een aluminium systeemvloer of kunnen er in de liggers kunnen LED-spots worden verwerkt.

 

Advies

Inspiratie vindt u natuurlijk in onze ruime showroom aan de Charloisse Lagedijk te Rotterdam. Maar één telefoontje of e-mail volstaat om een afspraak te maken met specialist van Bastasol bij u langs te laten komen voor gratis advies en werkopname. U kunt ook gebruik maken van het aanvraagformulier pergola zonwering.

 

Markilux pergolazonwering

Weer of geen weer, u zit altijd goed

Een terras-zonnescherm biedt ook beschutting tegen neerslag en wind. De Markilux pergola blinkt hierin uit. Met ranke maar sterke staanders en zijdelingse geleiders is dit scherm zeer windbestendig. Een verbindingskoker tussen de staanders is bij deze pergolazonwering niet nodig. Uw zicht wordt dus niet belemmerd. Met een uitval tot maar liefst 6 meter zit u altijd droog en beschut.

Deze flexibele terrasoverkapping is zeer veelzijdig. Het is een volwaardige pergola, met een stevig dak en fraaie staanders. Maar het dak is óók een uitrolbaar zonnescherm. In de zomer zit u onder uw pergola heerlijk in de schaduw. En in het voor- en naseizoen, als u elk straaltje zon wilt vangen, rolt u het schermdak gewoon elektrisch in de cassette. Doordat het doek aan weerszijden in speciale ‘tracfix’ zijgeleiders loopt, staat het altijd strak en is het bestand tegen windkracht 6. De Markilux pergola schermen kunnen worden gekoppeld tot een overkapping van maar liefst 18 meter lang.

Gesloten cassette

De verfijnde techniek garandeert dat het schermdoek feilloos in de cassette rolt en er precies zo strak weer uit komt. Vele duizenden keren, zonder haperen. De voorlijst sluit de cassette hermetisch af, zodat het doek schoon en droog blijft.

 

Oprolbare volant

Hebt u last van de laagstaande zon of wilt u meer privacy? Voeg een verticaal uitrolbaar volant-scherm toe. Ook perfect als projectiescherm. Zo creëert u uw eigen terrasbioscoop!

 

Markilux sundrive

Een zonnepaneel (optioneel) – keurig geïntegreerd in het uitvalprofiel – levert voldoende energie voor de volantmotor.

 

Markilux tracfix

Nooit meer klapperend doek met de tracfix doekgeleiding, die het scherm prachtig strak houdt. Opgesloten in de geleiders, zodat de wind er geen vat op krijgt en hinderlijk geklapper wordt voorkomen.

 

 

Verstelbare staanders

Door de voorste staander tot 40 cm. in te draaien, creëert u in een handomdraai extra afschot voor een betere waterafvoer bij regen.

 

 

 

LED-Line

Creëer sfeer met een strak geïntegreerde LED-strip in de zijgeleiders en/of in de doekondersteuningsbuis.

 

 

 

 

Verzwaringskasten

Het is niet altijd mogelijk om de staanders in de grond te funderen. Deze verzwaringskasten gevuld met zand of grint, bieden een veilig alternatief.

 

 

 

 

 

Bekijk hier voorbeelden van pergolazonweringen

Bastasol Zonwering & Outdoor Living

Charloisse Lagedijk 563 - 565
3084 LC Rotterdam
010 - 480 92 20
zonwering@bastasol.nl

Virtuele showroom  

Openingstijden

Maandag showroom gesloten
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur
Zaterdag 10:00 - 16:00 uur
Zondag Gesloten
Buiten de openingstijden ontvangen wij u desgewenst op afspraak

 

Locatie