De beste onder de zon!

Designschermen voor terras en balkon
[wpseo_breadcrumb]

Knikarmschermen

Een knikarmscherm of terrasscherm houdt de zon van uw ramen en zorgt voor schaduw op uw balkon of terras. Dit geeft u optimaal comfort: verkoeling in huis, geen hinderlijke reflecties op tv- en beeldschermen binnen, bescherming tegen het zonlicht en beschutting in de avonduren. Ook bij regen biedt het knikarm zonnescherm de gewenste bescherming, zeker indien het scherm is voorzien van een waterbestendig doek.

Doordat de knikarmen onder het zonnescherm invouwen en de uitval-hoogte traploos instelbaar is, zorgt een knikarmscherm voor een optimale bewegingsvrijheid op het terras.

Bastasol Zonwering biedt u een royale keuze uit vooraanstaande merken, zoals Markilux, Stobag, SunCircle en MySun. Geproduceerd in resp. Duitsland, Zwitserland en Nederland. Voor elke situatie bieden wij een passende variant. Op maat gemaakt en optimaal toegerust op de zware eisen die aan knikarm terrasschermen worden gesteld.  Bij de keuze voor een terrasscherm is het belangrijk dat u let op de windbestendigheid en stabiliteit van het scherm. Te goedkoop betekent helaas vaak duurkoop. Voor de bijbehorende kwaliteitsdoeken, heeft u de keuze uit een uitgebreid kleurenpalet van effen of streepdessins uit meerdere collecties (zoals Dickson, Sattler, Tibelly of Swela) zodat u uw knikarmscherm een persoonlijk tintje kan geven, passend bij de gevel en/of het tuinmeubilair. Het doek wordt gemaakt van door en door gekleurde acrylvezels en is daardoor uitzonderlijk kleurecht. Het doek wordt na het weven tevens geïmpregneerd waardoor het water- en vuilafstotend is.

Ieder knikarm terrasscherm wordt door ons standaard voorzien van een elektrische bediening van het kwaliteitsmerkmerk Somfy. De buisvormige Somfy motor wordt volledig ingebouwd in de oprolbuis van het doek. De Somfy motor wordt in werking gesteld middels een (bedrade) schakelaar, afstandsbediening of volautomatisch door een zon/windsensor. De speciale motoren Somfy SLT en Somfy Orea RTS en IO bieden geavanceerde functionaliteiten die de veilige werking van uw zonnescherm verhogen en de levensduur verlengen. Denk hierbij aan doekrekcompensatie, tussenpositie en terugtrekfunctie voor een strakke uitstraling). Vanzelfsprekend is app bediening via telefoon of tablet ook mogelijk.

Afhankelijk van het type knikarmscherm is een handmatige bediening ook mogelijk, zoals bijvoorbeeld een bandopwinder, draaistang, staaldraadwindwerk of slingerstang.

Wij adviseren u graag over de voor u meest geschikte zonweringoplossing.

 

Zonwering voor terras en balkon – Topkwaliteit uit Duitsland

Wilt u een prachtig zonnescherm aanschaffen, waar u vele tientallen jaren onbekommerd van kunt genieten, kies dan voor de oerdegelijke Duitse kwaliteit van het befaamde Markilux. Dit merk behoort tot de absolute topklasse. Elk onderdeel wordt in de fabriek in Emsdetten, Duitsland geproduceerd en geassembleerd. De gebruikte zonweringdoeken zijn uniek en worden in de eigen weverij gemaakt. Zeer sterk en goed waterbestendig. Een zonnescherm van Markilux is met recht een verrijking van uw woning. Bastasol Zonwering & Outdoor Living is één van de weinige, geselecteerde vakpartners van Markilux in Nederland. Zoekt u een duurzame en fraaie zonwering voor balkon, terras of gevel, dan vindt u bij ons zeker het scherm dat perfect bij u past. En ook nog eens precies op maat.

De beste onder de zon!

Designschermen voor terras en balkon

Markilux MX-3

Het MX-3 knikarm terrasscherm is een luxe zonnescherm met eigentijds design dat volledig naar persoonlijke smaak is samen te stellen. U kunt de kleur van het rondom lopende frontpaneel, dat perfect aansluit bij de rand van de cassette, laten overeenkomen met de kleur van het doek. Of juist kiezen voor een contrasterende combinatie. Dit is niet alleen  een zonnescherm, maar ook een design-statement aan uw gevel. U bepaalt helemaal zelf hoe uw nieuwe zonnescherm er uit komt te zien.

Markilux 5010

Heel veel schaduw voor elk denkbaar terras

De markilux 5010 is een ovaal cassettescherm met een slank profiel. Door de stabiele constructie kunt u met dit zonnescherm op maat grote oppervlakten van schaduw voorzien; wel 7 x 14 meter.  Wilt u nóg meer schaduw, dan kunnen we tot drie Markilux  schermen aan elkaar koppelen, voor een totaal doekoppervlak van 14×4 meter! De zwaar uitgevoerde armen zijn voorzien van een dubbele ketting of, optioneel een onverwoestbare bionische pees. Dat maakt dit scherm tot een bijzonder stabiel geheel.

Markilux 990

Een groots zonnescherm in een zo slank mogelijke cassette

De ranke Markilux 990 heeft een cassette van slechts 125mm dik en herbergt een schat aan technisch raffinement. De knikarmen en het doek verdwijnen naadloos in het U-vormige uitvalprofiel. Door zeer grote hellingshoek die mogelijk is dit knikarmscherm ideaal voor balkons.

Eindkappen in glanzend chroom Deze glimmende eindkappen zijn als optie en zonder meerprijs leverbaar. De zwaar uitgevoerde armen zijn voorzien van een dubbele ketting of, optioneel een onverwoestbare bionische pees. Dat maakt dit scherm tot een bijzonder stabiel geheel.

Markilux 1710 (stretch)

Smal scherm met retro-look en slimme armen voor grote uitval

Een ontwerp geïnspireerd op de klassieke schermen uit de jaren ‘60. De eenvoudige vorm en het tijdloze design maken de Markilux 1710 passend bij elke gevel. Maar dit scherm is vooral bijzonder door een kleine breedte te koppelen aan een grote uitval. De Markilux 1710 stretch heeft zeer weinig ruimte nodig en kan in bijvoorbeeld een nis worden geplaatst. Door de twee kruisende knikarmen kan een smal formaat worden gecombineerd met een uitval tot wel 350 cm. Niet voor niets de winnaar van een Reddot Design Award.

 

Markilux 930

Het scherm dat zich wegcijfert

Een zeer slim zonnescherm met variabele hellingshoek. Ingeklapt ligt het scherm parallel aan het plafond van uw balkon of onder het dakoverstek. Bijna onzichtbaar. Uitgeklapt kunt u de helling van deze elektrische zonwering variëren tot een hoek van 80˚: bijna verticaal! Ideaal als bescherming tegen de laagstaande zon – of nieuwsgierige blikken! Speciaal bedoeld voor de montage onder een plafond, overkapping of dakoversteek. Daarom heeft het zogenoemde ‘open design’ scherm Markilux 930 geen cassette nodig.

 

Markilux 970

Rank en strak design

De strakke belijning van de markilux 970 zonwering maakt haar ideaal voor toepassing op een strakke en moderne gevel. Dit no-nonsens zonnescherm met volant als optie vormt komt het beste tot zijn recht op een minimalistisch vormgegeven terras, een opgeruimd balkon of bij een ingetogen tuin. Trendy en met de diverse opties, zoals LED-spots of LED-line verlichting onder de cassette, de oprolbare volant en de verwisselbare kleuren voor het uitvalprofiel.

 

 

Markilux 1600

Het mooiste terrasscherm

Een halfrond uitvalprofiel dat naadloos aansluit op de cassette. Een cassette die zelf ‘meeknikt’ bij het uitrollen, in steeds dezelfde hellingshoek als het dalende doek. Poëzie in beweging. De vormgeving van dit zeer elegante terrasscherm was goed voor een IF Product Design Award. Met de Markilux 1600 hebt u niet alleen het mooiste scherm van de buurt, maar ook het scherm met de beste techniek. En natuurlijk – zoals al onze zonneschermen – perfect op maat gemaakt voor uw terras.

Een uitrolbare volant voor extra schaduw bij laagstaande zon, privacy op uw terras en beschutting tegen de wind. Chroom accenten geven het scherm nóg meer uitstraling. Energiezuinige LED-spots voor licht en sfeer in de avonduren. De zwaar uitgevoerde armen zijn voorzien van een dubbele ketting of, optioneel, een onverwoestbare bionische pees. Dat maakt dit scherm tot een bijzonder stabiel geheel.

Markilux 6000

Topmodel van Markilux met karakter en klasse

Dit is het top-of-the-line terras-zonnescherm van Markilux, met hoogwaardige technische afwerking en legio extra opties. Een grote variëteit aan schermkleuren, decoratieve elementen en accessoires om uw individuele zonnescherm te creëren, passend bij uw tuin of dakterras.

Oprolbare volant voor extra schaduw bij laagstaande zon, privacy op uw terras en beschutting tegen de wind. U kunt dit extra doek verticaal uitrollen. Handmatig met een zwengel, of met een extra motor.

Bionische pees

De door Markilux ontwikkelde en gepatenteerde ‘bionische pees’ zorgt ervoor dat de knikarmen zich op gecontroleerde wijze buigen, stil en met minimale wrijving. De bionische pees garandeert extra veiligheid en duurzaamheid. Dit unieke systeem is gecertificeerd en goedgekeurd voor meer dan 50.000 bewegingen.

 

Markilux 790

Uittrekbaar windscherm tegen wind én inkijk

Een uittrekbaar windscherm met verticale cassette is de oplossing tegen wind. Maar is ook handig als u uw terras wilt afschermen tegen nieuwsgierige blikken van buren of passanten. De robuuste, compacte cassette wordt tegen de muur gemonteerd. U trekt het scherm aan de handgreep naar voren en haakt het in de speciale staander op betonnen voet, die verplaatsbaar is wanneer nodig. In een handomdraai een beschut terras! Kan tot wel 450 cm. worden uitgetrokken. Hoogte tot maar liefst 250 cm. Het is zelfs mogelijk dit windscherm schuin te laten aflopen, precies aangepast aan de hoek van uw zonnescherm.

 

Bekijk hier voorbeelden van knikarmschermen

Bastasol Zonwering & Outdoor Living

Charloisse Lagedijk 563 - 565
3084 LC Rotterdam
010 - 480 92 20
zonwering@bastasol.nl

Virtuele showroom  

Openingstijden

Maandag showroom gesloten
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur
Zaterdag 10:00 - 16:00 uur
Zondag Gesloten
Buiten de openingstijden ontvangen wij u desgewenst op afspraak

 

Locatie