Uitvalschermen

Voor raam, terras of balkon
Start » Zonwering » Buitenzonwering » Raamzonwering » Uitvalscherm

Uitvalscherm voor raam, terras of balkon

Een uitvalscherm is een zonnescherm dat zorgt voor beschaduwing van een raam, terras of balkon. Dit type zonwering is zeer geschikt wanneer bewegingsvrijheid onder het scherm niet nodig is. Het uitvalscherm wordt standaard met extra windvaste uitvalarmen uitgevoerd waardoor een grote windvastheid wordt verkregen. Dat maakt het uitvalscherm een prima zonnescherm voor bijvoorbeeld een appartement of raam op de eerste etage.

 

Glijarm-constructie

Een uitvalscherm voorzien van een glijarm-constructie kan boven ramen en deuren worden toegepast waarbij men wel onderdoor wil kunnen lopen, bijvoorbeeld bij naar buiten draaiende deuren op een terras. De maximale horizontale uitval van een glijarm-constructie bedraagt 2 meter. Door de grote stabiliteit van de glijarmen is dit type terrasscherm minder windgevoelig. Daarom wordt het meestal toegepast op gevels die minder geschikt zijn om een vrijdragend knikarmscherm te monteren.

 

Valarmscherm

Bij smalle hoge ramen wordt een valarmscherm (markisolet) toegepast waarbij het doek eerst verticaal zakt tot een bepaalde hoogte en dan uitvalt als een uitvalscherm. De voordelen van dit systeem zijn de goede windbestendigheid en de geringe zijdelingse zoninval, het valarmscherm kenmerkt zich door de ‘geknikte’ doeklijn.

Voor het zonweringsdoek heeft u de keuze uit een uitgebreid kleurenpalet uit meerdere collecties (bijvoorbeeld Dickson of Swela) zodat u uw uitvalscherm een persoonlijk tintje kan geven. Het doek  is uitzonderlijk kleurecht en wordt na het weven geïmpregneerd waardoor het water- en vuilafstotend is.

Onze uitvalschermen wordt standaard voorzien van een elektrische bediening van het merk Somfy. De Somfy motor wordt gemakkelijk bediend door een schakelaar, afstandsbediening of volautomatisch door een zon/windsensor.

Een uitvalscherm kan geleverd worden in twee varianten, te weten ‘semi-cassette’ en ‘cassette’. Een ‘semi-cassette’ is een eenvoudig open variant. Een ‘cassette’ is volledig gesloten waarbij het opgerolde doek tegen weersomstandigheden en vervuiling beschermd wordt door de cassette. De meeste uitvalschermen kunnen in hoekige of ronde modellen geleverd worden.

 

Advies

Voor een betrouwbaar advies kunt u vrijblijvend een afspraak maken met een van onze adviseurs. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze ruime showroom aan de Charloisse Lagedijk te Rotterdam. Voor meer informatie of een prijsindicatie kunt u gebruik maken van het aanvraagformulier uitvalscherm.

Bekijk hier voorbeelden van uitvalscherm

Bastasol Zonwering & Outdoor Living

Charloisse Lagedijk 563 - 565
3084 LC Rotterdam
010 - 480 92 20
zonwering@bastasol.nl

Virtuele showroom  

Openingstijden

Maandag showroom gesloten
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur
Zaterdag 10:00 - 16:00 uur
Zondag Gesloten
Buiten de openingstijden ontvangen wij u desgewenst op afspraak

 

Locatie