Screen: windvast en isolerend

Een screen is een zeer effectief vlakhangend zonnescherm dat niet alleen het zonlicht tegen houdt, maar ook de warmte
[wpseo_breadcrumb]

De screen is in eerste instantie ontworpen voor (kantoor)gebouwen, maar is ook zeer effectief bij woningen. Naast beschaduwing van het gehele raam heeft een screen ook zeer goede warmtewerende eigenschappen doordat de zon het glas niet kan bereiken. De circulerende luchtstroom tussen het raam en het doek heeft juist warmte-isolerende eigenschappen (reductie van warmte en straling tot wel 88%!).

 

Screens zorgen tevens voor wering van zijdelingse zoninval en tempering van de lichtinval bij laagstaande zon. Met een screen behoudt u het zicht naar buiten en bent u verzekerd van een vrije doorloop langs het raam.

 

Screens worden geleverd met een omkasting waardoor het opgerolde doek tegen alle weersomstandigheden beschermd wordt. Een standaard screen heeft een redelijke windvastheid, mede dankzij de verzwaarde onderlijst. Wij leveren echter ook screens met ‘sunfix’-uitvoering en ‘rits’-uitvoering. Door een opspanmechanisme of een ritsdeel te combineren met de geleidingsprofielen ontstaat een zeer goede windvastheid. Als u kiest voor een screen in een van deze windvaste uitvoeringen dan staat uw screendoek altijd strak en kan het niet gaan klapperen. Gaat het onverwachts waaien, dan hoeft u zich over uw zonwering geen zorgen te maken.

 

Onze screens worden standaard voorzien van een elektrische bediening van het merk Somfy. Afhankelijk van het type screen is een handmatige bediening ook mogelijk.

 

Het doek wordt gemaakt van glasvezeldraden of polyester weefsel. De doeken zijn kleurecht en bestand tegen weersinvloeden (rot- en schimmelvrij). U heeft de keuze uit een uitgebreid kleurenpalet van doekdessins uit meerdere collecties (bijvoorbeeld Swela) zodat u uw screen een persoonlijk tintje kan geven.

 

Advies

Voor een betrouwbaar advies kunt u vrijblijvend een afspraak maken met een van onze adviseurs voor een bezoek bij u thuis of op het bedrijf. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze ruime showroom aan de Charloisse Lagedijk te Rotterdam. Voor meer informatie of een prijsindicatie kunt u gebruik maken van het  aanvraagformulier Screens.

Bekijk hier voorbeelden van screens

Bastasol Zonwering & Outdoor Living

Charloisse Lagedijk 563 - 565
3084 LC Rotterdam
010 - 480 92 20
zonwering@bastasol.nl

Virtuele showroom  

Openingstijden

Maandag showroom gesloten
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur
Zaterdag 10:00 - 16:00 uur
Zondag Gesloten
Buiten de openingstijden ontvangen wij u desgewenst op afspraak

 

Locatie