Markiezen; stijlvol en karakteristiek

Een markies geeft een nostalgische en klassieke uitstraling aan uw huis
[wpseo_breadcrumb]

Voor een romantische beschaduwing van het raam of terras is een markies bij uitstek geschikt. Doordat de zijkanten gesloten zijn, wordt ook van opzij invallende zon geweerd.

Een markies is een van de oudste typen zonweringssystemen en bestaat uit een markieskap en het markiesgeraamte waarop het doek wordt vastgezet. Het doek blijft in opgetrokken toestand gedeeltelijk geplooid en onbeschermd. Het frame is niet alleen leverbaar in de traditionele houten uitvoering. U kunt ook kiezen voor een duurzaam en onderhoudsvriendelijk aluminium frame. Schilderen is dan niet meer nodig.

 

Een markies, indien uitgevoerd in een ‘klapmodel’, zorgt voor beschaduwing van het raam én voor schaduw op het terras. Markiezen in een ‘klapmodel’ kunnen boven opendraaiende deuren en/of ramen worden toegepast waarbij men tevens bewegingsvrijheid op het terras kan realiseren. De maximale horizontale uitval van een markies in een klapmodel bedraagt ca. 2 meter en is windvast.

 

Onze markiezen worden uitsluitend voorzien van een kwaliteitsdoek, waarbij u de keuze heeft uit een uitgebreid kleurenpalet van effen of streepdessins uit meerdere collecties zodat u uw markies een persoonlijk tintje kan geven. Het doek wordt gemaakt van door en door gekleurde acrylvezels en is uitzonderlijk kleurecht. Het doek wordt na het weven tevens geïmpregneerd waardoor het water- en vuilafstotend is. De bies- en spijkerbanden worden standaard geleverd in een bijpassende effen kleur.

 

Het markies wordt standaard voorzien van een optrekkoord met koordkikker, afhankelijk van de breedte van het markies kan ook een staaldraadwindwerk of slingerstang toegepast worden. Optimaal comfort bereikt u door toepassing van een elektrische bediening van het merk Somfy.

 

Advies

Voor een betrouwbaar advies kunt u vrijblijvend een afspraak maken met een van onze adviseurs voor een bezoek bij u thuis of op het bedrijf. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze ruime showroom aan de Charloisse Lagedijk te Rotterdam alwaar u de meeste typen zonwering kunt bezichtigen. Voor meer informatie of een prijsindicatie kunt u gebruik maken van het aanvraagformulier Markiezen.

Bekijk hier voorbeelden van markies

Bastasol Zonwering & Outdoor Living

Charloisse Lagedijk 563 - 565
3084 LC Rotterdam
010 - 480 92 20
zonwering@bastasol.nl

Virtuele showroom  

Openingstijden

Maandag showroom gesloten
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur
Zaterdag 10:00 - 16:00 uur
Zondag Gesloten
Buiten de openingstijden ontvangen wij u desgewenst op afspraak

 

Locatie