Op alle producten en diensten 2 jaar volledige garantie

Als consument en bedrijf wilt u de zekerheid dat uw leverancier garanties afgeeft voor een goede werking van het product. Echter, u moet erop letten dat garantie ook echte garantie is. Een feit is dat veel zogenaamde ‘garanties’ – als puntje bij paaltje komt – nauwelijks iets te betekenen hebben, omdat er dan ineens beperkende bepalingen staan in de kleine lettertjes of dat het bedrijf plotseling niet meer bestaat.

Bastasol Zonwering & Outdoor Living BV is aangesloten bij ROMAZO, de branchevereniging voor zonweringleveranciers. Daarmee geven wij als extra zekerheid naast de fabrieksgarantie op alle producten en diensten 2 jaar volledige garantie.

De ROMAZO is dé branchevereniging voor de rolluiken, markiezen en zonweringbedrijven in Nederland. De bedrijven die bij de ROMAZO zijn aangesloten, leveren en monteren zonweringen, rolluiken en raamdecoratie. Daarnaast kent ieder bedrijf een eigen specialisatie. De leden van ROMAZO dragen kwaliteit hoog in het vaandel en hebben allemaal een showroom.

De ROMAZO behartigt de belangen van haar leden. Daarbij streeft ROMAZO naar het bereiken en in stand houden van een hoog kwaliteitsniveau onder haar leden. De leden van ROMAZO worden gecertificeerd door een extern bureau. Naast de belangenbehartiging van de aangesloten bedrijven, is de ROMAZO ook actief op het gebied van collectieve promotie.

De ROMAZO stelt hoge eisen aan haar aangesloten leden. Een bedrijf dat zich wil aansluiten bij de ROMAZO moet bewezen hebben over het vakmanschap en ondernemerschap te beschikken. Dit geeft u de zekerheid dat het bedrijf ook na een langere tijd welwillend naar een eventuele klacht zal luisteren. Tenslotte kunt u bij ROMAZO terecht als er om een of andere reden een meningsverschil zou ontstaan tussen u en uw leverancier. Het secretariaat zal binnen twee jaar na aankoop van het product graag bemiddelend optreden. Tevens is het in bepaalde gevallen mogelijk dat een van de experts van ROMAZO ter plaatse komt kijken om te beoordelen of er sprake is van een storende fout.

Komt u er met uw leverancier van de zonwering niet uit?
Een ROMAZO-zonweringdealer neemt de consument serieus en zal als regel er in slagen een klacht met de consument zelf op te lossen. Lukt dat echter niet, dan heeft de ROMAZO een ‘Geschillenregeling voor Consumenten’.

Voor meer informatie over de Geschillencommissie Zonwering of voor het aanmelden van een geschil kunt u hier klikken: www.degeschillencommissie.nl

De Algemene Voorwaarden zoals gedeponeerd bij de Rechtbank te Utrecht onder nummer 79/2008 kunt ook in PDF-formaat hier downloaden.